Стадион Лудогорец“ да се преименува на Хювефарма“ поиска ръководството на

...
Стадион Лудогорец“ да се преименува на Хювефарма“ поиска ръководството на
Коментари Харесай

Стадион „Лудогорец“ да стане „Хювефарма“ иска ръководството на клуба

Стадион „ Лудогорец “ да се преименува на „ Хювефарма “ изиска управлението на клуба пред локалната администрация в Разград. Докладната към този момент е импортирана и следва да се прегледа на плануваното за 18-ти декември съвещание.
От управлението на ПФК излязоха със мнение по тематиката, тъй като незабавно се появиха спекулации, че ще се сменя и името на клуба.
Всъщност концепцията е стадионът да носи името на най-големия си спонсор. „ Хювефарма “ ЕООД е благосъстоятелност двамата братя Кирил и Георги Домусчиеви посредством „ Хювепроджект “ ЕАД – София, и „ Хювефарма Холдингс Б.В “ - Нидерландия. Едноличното сдружение е регистрирано  за произвеждане на гелни, таблетни, капсулни и други форми на фармацевтични препарати, както и за търговия с такива артикули. То се развива като световна фармацевтична компания с фокус върху създаването, производството и търговията с артикули за хуманната и ветеринарната медицина. Компанията има лични фабрики в България, Съединени американски щати, Италия.

„ През последните години Хювефарма е един от главните спонсори на клуба, който непроменяемо подкрепя клуба и способства „ ПФК Лудогорец 1945 “ АД да е най-малко частично конкурентоспособен на огромните европейски тимове, като в същото време желанието е това партньорство да продължи и отсега нататък. По този метод ПФК „ Лудогорец “ би могъл да притегли средства, нужни за одобряването на клуба като водач в България и евентуален годишен участник в шампионатите Шампионска лига и Лига Европа, проведени от УЕФА “, се сочи в обръщението на клубното управление.
Това съгласно шефовете в Лудогорец ще способства изгоди както за клуба, по този начин и за жителите на Разград и ще окаже позитивно въздействие върху бизнеса, с оглед визитата на града от забележителен поток от хора. Те твърдят почитателите и поддръжниците си, че всевъзможни внушения за промяна на името на тима са злонамерени и нямат нищо общо с действителността.

Уточняват и, че са внесли в община Разград настояването за смяна „ като добросъвестна страна по контракта за концесия на стадиона “. Допълват също, че в полза на правилните им връзки с община Разград имали предпочитание първото обществено излагане на претекстовете за това да бъде по време на комисиите преди постоянното съвещание на локалния парламент. Дебатът обаче изпреварил в обществените мрежи и по тази причина решили да срещнат обществото в детайли с претекстовете си.
От управлението разясняват, че все по-голямата централизация на финансови средства в организирането на шампионати и в подкрепяне на футболните клубове слага въпроса за конкурентоспособността на клубовете.
„ Нараства и потребността от вложения в спортни уреди и инфраструктура, в развиване на детско-юношески школи, в привличане на качествени състезатели и така нататък – все неща, които значително са предпоставки за постигането на спортни триумфи и построяването на съвременни спортни уреди “, са част от претекстовете. И това точно довело до отделяне на самобитна маркетингова промишленост във футбола със свои особености и характерности и с опцията за употреба на разнообразни маркетингови права, измежду които все по-голяма известност имат по този начин наречените „ права по отношение на наименованието на стадион “. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР