Стадион Христо Ботев ще бъде построен, защото съм обещал. Ще

...
Стадион Христо Ботев ще бъде построен, защото съм обещал. Ще
Коментари Харесай

Борисов : Центърът на Пловдив стана кукла

Стадион " Христо Ботев " ще бъде издигнат, тъй като съм заречен. Ще осигурим парите, само че при едно изискване - стадионът да е общински, сподели министър председателят Бойко Бориксов в изявление за „ Марица “. Вече сме разискали това с кмета Здравко Димитров. За да се случи всичко, сегашната концесия би трябвало да бъде прекъсната. Видя се, че притежателят на " Ботев " не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса - в случай че хвърли 20 или 30 милиона, първо счита по какъв начин ще си ги върне. Ясно е, че при настоящия интерес към футбола, това не може да стане от билетите, сподели още Борисов.

Юристите би трябвало да намерят законово решение за преустановяване на сегашната концесия, с цел да не се влиза в правосъдни каузи. После Общинският съвет би трябвало да вземе решение за строителството и да изиска помощ от страната. Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб чартърен. Това е единственият метод стадионът да стане с държавна помощ, изясни министър председателят.

По мотив готвените протескти, той съобщи че е сигурен, че ще има хейт, само че се надява да не е огромен.

Смятам, че Пловдив има по-голяма потребност от нов мост над Марица и Околовръстно шосе, тъй като градът се разраства и се задъхва. Но съм подобен - когато съм заречен нещо, го върша, добави министър председателят. Той разкри, че неотдавна се е срещнал и с президента на Локомотив Пд Христо Крушарски и “там също ще помогнем “.

Лошото е, че футболът не се ръководи дейно и клубовете не могат да се устоят.  Лудогорец сподели по какъв начин когато притежателят персонално държи нещата под надзор и се интересува защо се харчат парите му, клубът върви нагоре и се самоиздържа. Точно противоположното е в Левски - през две-три години сменят притежателите, всеки сезон въртят по два тима и отново не вървят, сподели още министър председателят.

Футболът може да се устоя самичък, само че се желае работа, изясни той и си напомни, че преди години, като юноша,е идвал в Пловдив за гостуванията на Левски и помни цялостните игрища.

Навремето входовете оставаха отворени доникъде на първото полувреме, с цел да могат да влязат всички. Нямаше и едно свободно място. Ако се прави артикул, в случай че хората се върнат по стадионите, клубовете ще печелят, добави Борисов. 

Като приказваме за футбол, ясно е, че той не се прави в центъра на София. Там родителите са богати, не желаят децата им да се мъчат по стадионите. Дори най-хубавите софийски футболисти през годините са от покрайнините. В Пловдив е друго. Тук постоянно се раждат огромни гении, сподели министър-председателя и призна, че Пловдив му е уязвимост. 

Не инцидентно два пъти съм народен представител от Пловдив. Държавата направи доста за града през последните години. Всички виждат по какъв начин Пловдив се промени. Центърът е като кукла. Ще продължаваме да оказваме помощ, само че и общината би трябвало да надгражда над направеното със лични планове и сили, сподели още той в изявлението пред  главният редактор Руси Чернев. Борисов добави, че напълно скоро ще бъде приключено кръговото на Асеновградско шосе и ще се продължи с югоизточния обход и връзката с пътя за Истанбул.

Вярвам, че Здравко Димитров ще е добър кмет, сподели министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР