“Стадион Христо Ботев ще бъде построен, защото съм обещал, каза

...
“Стадион Христо Ботев ще бъде построен, защото съм обещал, каза
Коментари Харесай

Правителството ще даде пари за стадион на “Ботев“

“Стадион " Христо Ботев " ще бъде издигнат, тъй като съм заречен ", сподели министър председателят Бойко Борисов в изявление за пловдивското издание “Марица “. В края на август той даде обещание пред почитателите на тима, че оборудването ще бъде издигнато от притежателя Георги Самуилов

" Ще осигурим парите, само че при едно изискване - стадионът да е общински. Вече сме разискали това с кмета Здравко Димитров. За да се случи всичко, сегашната концесия би трябвало да бъде прекъсната. Видя се, че притежателят на " Ботев " не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса - в случай че хвърли 20 или 30 милиона, първи счита по какъв начин ще си ги върне. Ясно е, че при настоящия интерес към футбола, това не може да стане от билетите ", споделя Борисов.

Той изясни, че преди този момент сегашната концесия за стадиона би трябвало да бъде прекъсната без правосъдни каузи и общинският съвет да изиска помощ от страната.

" Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб чартърен. Това е единственият метод стадионът да стане с държавна помощ. А за реакциите - сигурен съм, че ще има хейт, само че нека е по-малък. Аз персонално считам, че Пловдив има по-голяма потребност от нов мост над Марица и Околовръстно шосе, тъй като градът се разраства и се задъхва. Но съм подобен - когато съм заречен нещо, го върша ", сподели той.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР