Стачките в контрола на въздушното движение и недостигът на персонал

...
Стачките в контрола на въздушното движение и недостигът на персонал
Коментари Харесай

ЕС изгубил 20 млрд. долара заради контрола на въздушния транспорт

Стачките в контрола на въздушното придвижване и дефицитът на личен състав костват на стопанската система на Европейски Съюз 17.6 милиарда евро (19.88 милиарда долара) през 2018 година Това е най-тежката година по отношение на закъсненията за пасажерите на въздушния превоз в продължение на съвсем десетилетие, регистрират от асоциацията на превозвачите Airlines for Europe, представени от Reuters.
Действията на контрола на въздушния трафик, неналичието на ръководители на полети или други структурни проблеми са повода за над 75% от закъсненията, а броят на пасажерите на самолетните компании в Европейски Съюз е повишен с 26% по отношение на миналата година до 334 млн., оповестяват от организацията, цитирайки данните на Eurocontrol.
" Напредъкът в авиацията е в застой и ние се връщаме обратно ", декларира Майкъл О`Лиъри, основен изпълнителен шеф на Ryanair и ръководител на Airlines for Europe в изказване, което предлага стъпки за справяне с казуса.
" Европейски Съюз би трябвало да се оправи с неефективните монополи на контрола над въздушния трафик рез интернационализация на въздушното пространство, въвеждане на конкуренция сред доставчиците на контрола над въздушния трафик и по-бърза доставка и гъвкаво разполагане на ръководителите на полети ", показва О`Лиъри.
Изпълнителните шефове на компании като притежателят на British Airways - IAG, easyJet, Lufthansa и Ryanair, обединени в асоциацията на превозвачите, се събраха на годишната си среща в Брюксел и приканиха за преразглеждане на регламентите по отношение на правата на пасажерите и летищните такси.
Групата на индустрията също по този начин даде обещание да възобнови напъните си за поощряване на устойчиви политики в бранша. Според тях оперативни проблеми като стачките на ръководителите на въздушното придвижване от 2014 година насам са довели до 1 милион тона спомагателни въглеродни излъчвания, които бига могли да бъдат избегнати.
Срещата на върха се организира единствено ден откакто излезе изследване, финансирано от вложителите, съгласно което самолетните компании вършат прекомерно малко в битката против световното стопляне. Изследването твърди, че потреблението на по-ефективни като разход на гориво самолети и вземането на ограничения за гарантиране на цялостния потенциал на полетите ще спомогнат за ограничение на излъчванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР