Стачката, затрудняваща силно железопътния трафик във Франция от 5 декември,

...
Стачката, затрудняваща силно железопътния трафик във Франция от 5 декември,
Коментари Харесай

Френските железници са загубили 600 млн. евро от стачката срещу пенсионната реформа

Стачката, затрудняваща мощно железопътния трафик във Франция от 5 декември, към този момент е нанесла загуби за към 600 милиона евро на държавната жп компания Ес Ен Се Еф (SNCF), разгласи през вчерашния ден шефът на железниците Жан-Пиер Фаранду, представен от " Франс прес " и ТАСС.

Загубили сме близо 600 милиона евро, без да броим компенсациите за пасажерите и товарачите, сподели Фаранду във видео известие до чиновниците на компанията.

По думите му резултатите на компанията за 2019 година ще бъдат мощно наранени от стачката против пенсионната промяна (повече за нея четете тук). Директорът добави, че окончателният размер на вредите към момента се пресмята.

И през вчерашния ден обстановката в железопътния превоз остана усложнена. Движат се към 20 % от високоскоростните влакове Те Же Ве (TGV), свързващи най-големите френски градове. Подобен е процентът и на наличните за пасажери районни електрически влакове ТЕР (TER). От влаковете в парижкия район в придвижване са единствено половината.

Президентът Еманюел Макрон през вчерашния ден изрази вяра за превъзмогване на задънената улица в разногласието за пенсионната промяна, съобщи ДПА.

Президентът бе представен от държавния представител Сибет Ндиайе след вчерашното съвещание на кабинета. Тя добави, че Макрон се надява на започващите през днешния ден диалози да бъде открито решение. Тя означи, че новият законопроект следва да бъде гласуван на първо четене от Националното заседание по време на локалните избори през март.

Макрон е декларирал също, че хората, извършващи физически или рисков труд, би следвало да могат да се пенсионират по-рано, добавя " Асошиейтед прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР