Стачката на сценаристите в Холивуд доведе до възможност за отмяна

...
Стачката на сценаристите в Холивуд доведе до възможност за отмяна
Коментари Харесай

Стачка на сценаристите в Холивуд отмени наградите Тони

Стачката на сценаристите в Холивуд докара до опция за анулация на церемонията по връчване на театралните награди " Тони ", заяви Асошиейтед Прес. Според източник на осведомителната организация Комитетът по връчване на премиите и телевизионният канал Си Би Ес са отменили проектите си за шоу онлайн, добавя Българска телеграфна агенция.

Решението е взето, откакто Гилдията на сценаристите отхвърли искане, което би разрешило на продуцентите на премиите да провеждат гала онлайн в Ню Йорк без наличието на стачкуващи на мястото на осъществяване.

Решението за анулация на церемонията идва на фона на опитите на доста театри и постановки да върнат позициите си след пандемията от КОВИД-19.

Работещите в театрите членуват в разнообразни синдикати, само че малкия екран, която от дълги години излъчва премиите " Тони - Си Би Ес, е част от Алианса на филмовите и телевизионни продуценти, против която стачкува Гилдията на сценаристите.

Представители на гилдията не бяха открити за коментар.

Представители на премиите " Тони " също не бяха открити за коментар.

Церемонията по връчване на театралните награди е влиятелно събитие за малкия екран, само че е още по-важно за продуцентите на Бродуей. Театралните среди разчитат на излъчването в народен ефир, с цел да популяризират своите представления. В понеделник следва среща сред комитета на театралните награди " Тони " и телевизия Си Би Ес, с цел да се вземе решение дали церемонията ще бъде отсрочена до края на стачката, или ще бъде излъчено шоу, състоящо се от обособени авансово записани сегменти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР