Стачката на парижките сметосъбирачи, която започва своя 16-ти ден във

...
Стачката на парижките сметосъбирачи, която започва своя 16-ти ден във
Коментари Харесай

Затрупаните с боклук улици на Париж - символ на протеста

Стачката на парижките сметосъбирачи, която стартира своя 16-ти ден във вторник, оказва въздействие върху естетиката на френската столица, само че и се трансформира в знак на митинга на французите против пенсионната промяна на Макрон , обобщава Асошиейтед Прес.

Мнозинството французи, съгласно социологическите изследвания, се опълчват на решението на президента Еманюел Макрон да увеличи възрастта за пенсиониране с две години, от 62 на 64 за множеството хора и от 57 на 59 за боклукчиите.

Макрон прокара демонстративно основното за втория си мандат законодателство през Народното събрание предходната седмица -. В понеделник държавното управление оцеля след, импортирани от опозицията. Законопроектът към този момент се смята за признат.

Но боклукът се свърза с политиката. И нито синдикатите, които провеждат митинги, нито някои жители са подготвени да правят отстъпка.
 Франция отхвърли да заспи
Франция отхвърли да заспи

Протести в Париж след несполучливия избор не съмнение

Кметът-социалист на Париж Ан Идалго, която поддържа стачкуващите , се оказа в невъзможност. Кметството отхвърли опцията да изкара със заповед камионите, като сподели, че това не е работа на градската администрация. След това полицейската префектура подреди гаражите да бъдат деблокирани. С помощта на частни компании е почнало сметосъбирането в " мощно засегнатите " региони, сподели кметството. Има проблеми с изхвърлянето на боклука в блокирани инсинератори. Все отново кметството сподели, че към понеделник по улиците са останали 9300 тона отпадък, което е по-малко от 10 000 тона преди дни.

Работниците в доста браншове, от превоза до енергетиката, стачкуват от време на време от януари. Но точно боклукът във френската столица направи боклукчиите, от дълго време одобрявани за даденост, забележими - и гнева им явен.

Оживената просвета навън в града усеща резултатите. Някои от именитите тесни улици на Париж се трансформират в предизвикателство за прекосяване принуждавайки хората да минават около купчините отпадък в тясна колона. Ароматът на смрадлив, гниещ отпадък от ден на ден се носи във въздуха с настъпването на пролетта и стоплянето на времето. Местата в някои кафенета, ситуирани наоколо до купища отпадък, са празни.

, против Националното заседание, прераснаха в принуждение, когато полицията стартира да разгонва протестиращите със сълзотворен газ и водни оръдия. Някои от изгонените започнаха да подпалват купчини отпадък из първокласния център на Париж.

В понеделник стотици младежи демонстрираха покрай Дома на инвалидите - мястото на гробницата на Наполеон, до момента в който силите за сигурност единствено следиха в профил. Насрочени са нови митинги - синдикатите възнамеряват национални шествия и стачки за четвъртък, с цел да притиснат държавното управление да отдръпна пенсионната промяна.
 Франция забрани митингите пред Народното събрание след дни на вълнения
Франция забрани митингите пред Народното събрание след дни на вълнения

Демонстрациите бяха провокирани от непопулярната пенсионна промяна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР