Стачката на железопътните служители срещу планираната реформа в железниците доведе

...
Стачката на железопътните служители срещу планираната реформа в железниците доведе
Коментари Харесай

Транспортен хаос във Франция заради стачка на железничарите

Стачката на железопътните чиновници против плануваната промяна в железниците докара до транспортен безпорядък във Франция, отбелязва берлинският всекидневник Der Tagesspiegel, представен от организация " Фокус ".
Действията на железничарите са посочени от мнозина анализатори като едно от най-сериозните тествания за президента Еманюел Макрон . Повече от три четвърти от машинистите се причислиха към стачката, чийто старт бе даден във вторник, 3 април. От известие на държавния железопътен оператор SNCF на територията на цялата страна са анулирани редица влакове.
Само един от всеки пет районни влака ще се движи по разписание, а придвижването на железниците на по-далечни дистанции е още по-засегнато – едвам 12% от плануваните влакове ще тръгнат от гарите .
Синдикатите се опълчват на проектите на държавното управление да реформира държавната железопътна компания SNCF. Двудневна стачка на железопътните служащи може да се окаже въведения към по-голяма, която да продължи седмици или даже месеци. Очаква се до края на юни да бъдат проведени 36 стачки .

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР