Стачка спря напълно всички излитащи полети от летище Берлин-Бранденбург днес.

...
Стачка спря напълно всички излитащи полети от летище Берлин-Бранденбург днес.
Коментари Харесай

Берлин спря всички излитащи самолети заради стачка на летищните работници

Стачка спря изцяло всички излитащи полети от летище Берлин-Бранденбург през днешния ден. Над 200 полета бяха анулирани. От 3,30 ч. в понеделник сутринта наземните чиновници на летището в Берлин стачкуват. В резултат на това от немската столица няма да излети нито един аероплан в понеделник, заяви БНР.

Кацащи самолети обаче ще бъдат одобрявани. Засегнатите пасажери се приканват да се свържат със своята самолетна компания или туроператор за информация по отношение на презаверката и различните благоприятни условия за пътешестване. Профсъюзите на летищните служащи упорстват за погашение на надбавки при работа през почивни дни, както и за по-ясни правила за възнаграждение на изключителния труд.

Акцията на столичното летище е част от дългия лист със стачки през последните седмици, изключително в транспортния бранш. Съвсем неотдавна имаше стачки на летищата в четвъртък, петък и събота, а в петък профсъюзът на железничарите и транспортните служащи сковава за часове железопътния превоз в цялата страна. Самото летище в Берлин стачкува за трети път тази година, а в други дни пасажерите му бяха индиректно наранени от прекъсването на работата на други летища. По време на стачката в средата на март - както и в този момент - всички пътнически полети бяха анулирани, а по време на предупредителната стачка в края на януари нито един аероплан не можа да кацне в Берлин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР