Стачка спря днес полетите на летище Берлин-Бранденбург, предаде ДПА. Служителите,

...
Стачка спря днес полетите на летище Берлин-Бранденбург, предаде ДПА. Служителите,
Коментари Харесай

Стачка спря полетите на летище Берлин-Бранденбург

Стачка спря през днешния ден полетите на летище Берлин-Бранденбург, съобщи ДПА. Служителите, отговарящи за авиационната сигурност на интернационалното летище в Берлин, оповестиха митинг от 3:30 ч. тази нощ до вторник. Протестът се провежда от синдиката " Ферди " (Verdi)  и е третата огромна стачка на берлинското летище за тази година.

От аерогарата оповестиха, че през днешния ден няма да излети нито един аероплан. Възможно е да бъдат одобрявани идващи полети, само че това зависи от самите авиолинии, сподели за ДПА представител на летището.

Летище Берлин-Бранденбург е третото по величина в Германия след тези във Франкфурт и Мюнхен.

Синдикатът се бори за възстановяване на изискванията на труд и повишение на заплатите на стотици служащи от наземните служби на летищата в цяла Германия. Профсъюзът и асоциацията на работодателите в областта на сигурността на полетите водят договаряния за заплащането през нощта, през уикенда и на публични празници, както и по регулацията на изключителния труд.

На 20 април профсъюзът провежда стачка на летищата в Хамбург, Дюселдорф и Кьолн, а на 21 април в митинга се включи и летището в Щутгарт. Стачките объркаха проектите на към 100 000 пасажери, защото бяха анулирани към 700 полета.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР