Стачка на спешната медицинска помощ към болниците във Франция с

...
Стачка на спешната медицинска помощ към болниците във Франция с
Коментари Харесай

Медици от спешната помощ във Франция излязоха на протест

Стачка на незабавната здравна помощ към лечебните заведения във Франция с искане за повече запаси, по-добра материална база и по-високи заплати. Протестират най-малко 95 незабавни отделения в редица градове, в това число столицата Париж, откъдето преди три месеца потегли недоволството. Медиците се събраха пред министерството на опазването на здравето, до момента в който Сенатът преглежда през днешния ден законопроект " Моето здраве 2022 ", импортиран от отрасловата министърка.


Предизвиквам госпожа министърът да прави нашата работа за 1700 евро на месец, съобщи един от стачниците в Париж и отхвърли упреци в лакомия. Искаме самопризнание, средства, запаси и завършек на съкращаването на броя кревати, акцентират недоволните.Основните синдикати поддържаха митинга.
Линда - здравна сестра в Тулон: Не можем да се реорганизираме и да одобряваме два пъти повече пациенти всяка година с личен състав, който сме имали преди 10 или 15 години.
Заетите в незабавната помощ упорстват държавното управление да разкрие в допълнение 10 000 места за медицински сестри и спомагателен личен състав в незабавните отделения и за добавка от 300 евро на месец

Никола, санитар в незабавно поделение в Париж: Мнозина идват при нас като единствена опция, тъй като нямат обществена осигуровка. Всички обществено слаби в страната идват в незабавното и ние би трябвало да се оправяме сами.
Спорът продължава към този момент три месеца. На среща на 25 май в министерството незабавните медици са получили само предложение за пребоядисване на стените и за повече спомагателни часове, само че не и за нарастване на заплатите, оплакват се участвали на диалозите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР