Стачка на служителите в лондонското метро причинява транспортен хаос в

...
Стачка на служителите в лондонското метро причинява транспортен хаос в
Коментари Харесай

Транспортен хаос заради стачка в лондонското метрото

Стачка на чиновниците в лондонското метро предизвиква транспортен безпорядък в английската столица, като множеството линии са затворени , а управляващите предизвестяват пасажерите да не пътуват с подземната железница, оповестяват медиите на Острова.

Членовете на Синдиката на работещите в железопътния и морският превоз (RMT) напуснаха работните си места за шеста 24-часова стачка от началото на годината поради съкращенията на работни места и промени в пенсионната скица, налагани в ущърб на чиновниците.

Над 1000 членове на английския синдикат " Юнайт " (Unite) също стачкуват.

Пътниците се приканват да ревизират дали превозът в тяхната посока не е спрян, преди да тръгнат, а проблемите, подбудени от стачката, се чака да продължат и на следващия ден заран, съобщи телевизия " Скай нюз ".

Макар и доста понижени, транспортни услуги се извършват по централните, северните и окръжните линии на лондонското метро . По всички останали линии превоз на пасажери не се прави.

Компанията оператор на метрото - " Транспорт фор Лъндън " (TfL), съобщи, че пътуващите с трамваите в града също може да изпитват проблеми поради понижено разписание.

На места се образуваха огромни опашки за рейсове , до момента в който линията " Елизабет " и другите линии на метрото бяха мощно натоварени.

В същото време и машинистите, наети от 12 английски железопътни оператора, ще стачкуват на 26 ноември поради продължаващ спор за заплащането, заяви Пи Ей мидиа (PA Media), цитирайки изказване на синдиката на машинистите Ей Ес Ел И Еф (ASLEF).

Дългогодишният спор към този момент накара членовете на железопътния профсъюз да подхващат протестни дейности в продължение на няколко дни през последните няколко месеца, защото служащите търсят по-добро възнаграждение на фона на растящата инфлация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР