Стачка на пътническите превозвачи изненада Румъния днес, съобщава информационният сайт

...
Стачка на пътническите превозвачи изненада Румъния днес, съобщава информационният сайт
Коментари Харесай

Стачка на превозвачите блокира пътническия транспорт в Румъния

Стачка на пътническите превозвачи изненада Румъния през днешния ден, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, представен от Българска телеграфна агенция.

В 9 часа сутринта хората в шест окръга в страната откриха, че са спрени курсовете, изпълнявани от микробуси и рейсове, а в идващите часове стачката обхвана 13 окръга.

Над 16 000 търговски транспортни средства в цялата страна са прекъснали активността си за неустановен интервал в символ на митинг против разпоредба на транспортния министър Лучиан Шова, с която се цели либерализация на междуокръжния превоз на пасажери.

Федерацията на румънските транспортни оператори и Федерацията на отороизираните транспортни оператори в Румъния в началото оповестиха за през днешния ден митинги на национално равнище, а по-късно едната от федерациите съобщи, че се отхвърля от митинга и изиска среща с премиера Виорика Дънчила.

Председателят на Федерацията на румънските транспортни оператори Аугустин Хаджиу заяви през днешния ден, че фирмите за областен и междуокръжен превоз в цялата страна стартират обща стачка от през днешния ден за неустановен интервал с искане за отдръпване на плана за разпоредба на транспортния министър, съобщи Аджерпрес.

" В момента в стачка са превозвачите от 13 окръзи. В 12.00 часа изтича 48-часовият период, който дадохме на министъра, с цел да отдръпна тази заповед. Очакваме да се причислят към стачката още превозвачи от цялата страна. Ще стачкуваме до отдръпване на наредбата ", съобщи Хаджиу.

Наредбата планува компаниите, които към този момент оперират по обещано трасе, да нямат приоритет при нови търгове, както е сега.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР