Стачка на адвокатите в Румъния блокира съдебната система за ден.Акцията

...
Стачка на адвокатите в Румъния блокира съдебната система за ден.Акцията
Коментари Харесай

Стачка на адвокатите в Румъния блокира съдебната система

Стачка на юристите в Румъния блокира правосъдната система за ден.

Акцията под надпис “Ден, в който правораздаването не съществува ” се организира в 42 града на страната, измежду които Букурещ, Брашов, Галац и Констанца, оповестяват локалните медии. 

Повод за недоволството на юристите са прекомерно дългите правосъдни периоди, наложени от магистратите, които са в ущърб на клиентите. 

“Произнасянето на решенията се отсрочва по няколко пъти, а стимулираните решения на съдилищата от време на време се оповестяват и след половин година ”, аргументират се недоволните. 

Най-многоброен беше митингът в Букурещ, където стачкуващите обърнаха внимание на увеличените вноски към Здравната каса и се оплакаха от високото равнище на гербовия данък.

„ Участниците в правосъдните процеси са наранени на първо място от размера на гербовия данък, който от наша позиция е висок “, разяснява Александру Франгуля от адвокатска гилдия в Брашов, представен от PRO TV и Българска телеграфна агенция.

Представителите на адвокатските колегии настояват, че таксите за служебно посланичество стават все по-ниски. По думите им страната има просрочени отговорности от над 700 000 леи за погашение на възнаграждения на служебни юристи.

Недоволните споделят, че могат да възобновят митингите за неопределен срок, както неотдавна направиха съдиите в Румъния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР