Стачка блокира транспорта в Гърция. Спряно е метрото в Атина,

...
Стачка блокира транспорта в Гърция. Спряно е метрото в Атина,
Коментари Харесай

Транспортен хаос в Гърция

Стачка блокира превоза в Гърция. Спряно е метрото в Атина, не се движат и градските рейсове. Анулирани са доста полети от всички гръцки летища, стачкуват авиодиспечерите. Почасова стачка е оповестена в държавните лечебни заведения, учебни заведения и общините. Протестни демонстрации се провеждат през целия ден в страната.

Синдикатите приканват гърците за всеобщо присъединяване на митингите против проектозакон с нови стопански ограничения, който през днешния ден ще бъде гласуван в Народното събрание. Предвижда се орязване на помощите за многодетни фамилии, както и промени в изискванията за оповестяване на стачки.

Работодателите получават права за всеобщи уволнения на служащите. Приемането на закона е изискване от страна на кредиторите за продължение на финансовата помощ към Атина, показва БНР. Депутатите от опозицията към този момент обявиха, че няма да поддържат ограниченията и даже ще вземат участие в протестните демонстрации.

Профсъюзите декларират, че държавното управление удря по правата на трудещите се на стачка, което е едно от главните им права. Сега за оповестяването на стачка е належащо единодушието на 50% от записаните членове. В петък в Гърция към този момент стачкуваха чиновниците в публичния превоз, моряците и лекарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР