Стабилното темпо на отдаване под наем на складови площи в

...
Стабилното темпо на отдаване под наем на складови площи в
Коментари Харесай

Пазарът на складови площи се разраства

Стабилното движение на отдаване чартърен на складови площи в София докара до растеж на ново обявените планове в бранша. Към днешна дата над 30% от логистичните площи в градеж в столицата са предопределени за отдаване чартърен, а останалите са за лично прилагане. „ Излизането на пазара на от ден на ден планове с площи чартърен е причина за по-голям размер покупко-продажби и растеж на пазара като цяло. Наличието на повече конкурентни планове дава по-голям избор на крайния клиент. Очакванията ни, които към този момент се удостоверяват от броя стартирали нови планове на пазара, са че в интервала 2019-2021 година ще се усилят както размерът новопостроени логистични площи чартърен, по този начин и броят на плановете и ще се разнообрази тяхната локация “, разяснява Владимир Гюрджиев, управител „ Индустриални парцели и развиване на имоти “ в Cushman & Wakefield Forton.

В София измежду огромните спекулативни планове, стартирани от началото на годината, са Airhousing and Logistics Park с 25 000 кв. м разгъната застроена повърхност в Равно поле и DT Logistics Park с 22 900 кв. м повърхност в Икономическа зона София-Божурище, също по този начин се чака започване на строителството на нова фаза на Индустриален Парк София Изток на Гара Елин Пелин с нови 22 000 кв.м., а в Логистичен Парк Ийст Ринг към този момент се построяват нови 12 800 кв.м.

Пловдив също се обрисува като обещаващ наемен пазар на индустриални парцели, въпреки и към момента с единични контракти за наем. Наемането на 1 500 кв.м. от страна на DB Schenker в плана Technolink Park е измежду покупко-продажбите, които удостоверяват този тренд. Technolink Park се намира в непосредствена непосредственост до Индустриална зона Марица, общата му повърхност е 12 000 кв.м. и се възнамерява да бъде въведен в употреба в идващите месеци. На пазара в София предлагането на индустриални парцели през първото тримесечие на 2019 година доближи 1 087 117 кв. м със завършването гореспоменатите планове равнищата на незаетост ще гравитират към здравословните 3.5%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР