Стабилното представяне на Григор Димитров продължава с пълна сила и

...
Стабилното представяне на Григор Димитров продължава с пълна сила и
Коментари Харесай

Григор разочарова домакините и е на полуфинал в Марсилия

Стабилното показване на Григор Димитров продължава с цялостна мощ и той ще играе полуфинал на шампионата в Марсилия, който е от категория АТР 250. Световният №13 не даде сет на представителя на домакините Артур Риндеркнех, надигравайки го с 6:3 и 7:6(3) за 87 минути игра, съобщи Dir.bg.

Развитието на мача бе сходно на този против Себастиан Корда (САЩ), в който Гришо взе първата част без особени проблеми, а след това се нуждаеше от тайбрек във втория сет.

Препятствието му в спор за финала ще бъде Карен Хачанов от Русия, а срещата посред им ще бъде не преди 19:00 часа на следващия ден и ще се излъчва по MAX Sport 1 HD.

Българинът стартира доста добре, като в първите си два сервис гейма даде единствено една точка на френския си противник и сподели отличен начален удар.

В четвъртия гейм на първия сет Гришо направи и първия пробив в мача, който пристигна след неточност на Риндернкнех. Димитров нямаше проблем да затвърди пробива с гейм на нула и няколко красиви осъществявания.

Стабилното показване на родната звезда на личен сервис продължи и той взе идващите си два сервис гейма на нула, с цел да поведе с 5:2 след единствено 25 минути тенис.

Единственият брейк в първата част остана този на сметката на Григор, който поведе в резултата след 6:3 в своя изгода за 36 минути игра, за които съумя да забие 6 аса.

Втората част стартира с три поредни гейма на нула, а пробивите по този начин и не се случваха. Все отново при 2:2 Григор бе тенисистът, стигнал до две благоприятни условия за брейк. Които обачен не съумя да материализира, откакто Риндеркнех се върна от закъснение 15:40, с цел да направи резултата 3:2 в своя изгода, а след това Димитров изравни до 3:3.

Григор изостана с 4:5 и сервираше да остане в сета, успявайки да се оправи със задачата, а след това имаше сходно развиване и при 5:6, като не позволи пробив и по този начин нещата се насочиха към тайбрек.

Димитров проби още първия сервис на представителя на домакините, а по-късно дръпна с 3:0. При 5:2 в своя изгода в тайбрека родната звезда за повторно взе подаването на Риндеркнех и стигна до първи мачпойнт, само че не го материализира, като въпреки всичко всичко завърши след 7:3 и 7:6 във втория сет.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР