Стабилността на правителството е разклатена много преди тази катастрофа край

...
Стабилността на правителството е разклатена много преди тази катастрофа край
Коментари Харесай

Политолози: БСП не е в кондиция да управлява

Стабилността на държавното управление е разтърсена доста преди тази злополука край Своге. Тя е разтърсена от рецесията с Търговският указател, с чумата, със застрахователното сдружение “Олимпик”. Всичко това се случва, тъй като никой не поема отговорността си.

Това сподели в студиото на утринния блок на Bulgaria ON AIR политологът Мария Пиргова. По думите ѝ обаче Българска социалистическа партия няма по какъв начин да ръководят.

,,Не виждам капацитет Българска социалистическа партия да ръководи. Българска социалистическа партия просто не е в добра кондиция, с цел да вземе властта'', уточни Пиргова.

Тя добави, че на България е належащо общонационално решение, в което да вземат участие експертни държавни управления.

,,Властта би трябвало да отиде при някой специалист, който да разчисти администрацията'', съобщи политологът

,,Политические хрумвания в никакъв случай не са чисти, зад тях постоянно има корпоративна политика. Освен това страната е изгубила опцията си да взима решения. Идва вълна на повдигане на цени, обаче заплатите не се подвигат. А пък в опазването на здравето и образованието е страшно'', добави още Мария Пиргова.

Другият политолог в студиото Цветанка Андреева също не счита, че Българска социалистическа партия е подготвена да заеме властта.

,,Ще се оправи ли Българска социалистическа партия с корупцията, с проблемите в правосъдната система. Защото аз се колебая. Алтернатива на корупционния модел в България не е БСП'', изрично съобщи тя и добави, че където няма чувство за правдивост, стартират политически офанзиви.

,,Демокрацията е болна, има проблем с олигархичните кръгове, би трябвало устойчиво парламентарно мнозинство'', сподели тя

По отношение на президента Андреева разяснява, че той наподобява на някогашен член на Българска комунистическа партия, който още не е осъзнал, че 1989 година се е състояла.

,,Държи се като като партиец с на ниска цена PR. Може въпреки всичко да бъде малко по-неутрален'', приключи Андреева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР