Стабилността на пенсионната система е гарантирана до 2040 година, но

...
Стабилността на пенсионната система е гарантирана до 2040 година, но
Коментари Харесай

Стабилността на пенсионната система е гарантирана до 2040 година, обяви социалният министър

Стабилността на пенсионната система е обезпечена до 2040 година, само че по-късно ще са нужни нови промени, разгласи през днешния ден по Би Ти Ви министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. Той добави, че главен фактор за това ще е намаляването на броя на хората, които получават пенсии.

Петков сподели още, че стабилността на пенсионната система се дължи на промените, направени през 2015 година. С променянето на пропорциите сред работещите и получаващите пенсии, което следва след 2040 години, налагали и да се мисли за нови промени.

Осигурени са 20 млн. лв. за " държавни бавачки "

В отговор на въпрос, Бисер Петков уточни, че по стратегия " Развитие на човешките запаси " са обезпечени 20 млн. лв., с които да се заплаща на безработни да гледат деца на майки, които желаят да се върнат на работа преди да е завършило майчинството им. Средствата ще стигнат за към 2000 души.

Петков регистрира, че от юни, когато с промени в законите е въведено погашение на половината обезщетение за майчинство на дами, които се връщат на работа по-рано, от тази опция са се възползвали 255 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР