Стабилността на Балканите пряко отговоря за стабилността на Европа. Такава

...
Стабилността на Балканите пряко отговоря за стабилността на Европа. Такава
Коментари Харесай

Борисов убеден, че стабилна Европа зависи от стабилни Балкани

Стабилността на Балканите директно отговоря за стабилността на Европа.

Такава убеденост изрази министър председателят Бойко Борисов пред депутатите от Европейския парламент в Страсбург, където той показва целите на българското председателство Съвета на Европейския съюз.

Като четири съществени целта Борисов още първоначално изброи: Бъдещето на Европа и младежите, Европейските вероятности на Западните Балкани, сигурна и постоянна Европа, и цифрова Европа и цифровата стопанска система.

Акцент в думите на Борисов обаче беше подложен точно върху Западните Балкани като сериозен проблем, върху който българското председателство ще работи.

По думите на Борисов стабилността на Европа е според от стабилността на Балканите, по тази причина и на този район би трябвало да се даде ясна вероятност за интеграция. Това, съгласно Бойко Борисов, би трябвало да стане в този момент - " в този момент е моментът ".

Българският министър председател съобщи, че ясно се знае, че в мандата на тази комисия няма да има нови членки от Балканите.

Но все пак " би трябвало да им кажем доста почтено - какви са техните проблеми, както и да очертаем визията за тяхната интеграция. " Убеден съм, че това е точният миг, в който би трябвало да го създадем ", уточни Борисов пред евродепутатите.

Той аргументира думите си с образеца от вчерашния ден - с убийството на водача на Гражданска самодейност " Сърбия " Оливер Иванович в Косовска Митровица.

" Видяхте през вчерашния ден - един изстрел и настроенията стават други ", съобщи Борисов. Освен това сигурността и интеграцията на Балканите са значими и тъй като там има плодородна почва за тероризъм поради огромния брой мюсюмланско население.

Той още веднъж акцентира, че би трябвало да има проект за присъединението на Западните Балкани към Европейския съюз и упоритостта му е до края на нашето председателство да се изготви точно подобен проект. " Изходът е европейска вероятност ", уточни Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР