Стабилността и сигурността в региона на Източното съседство са приоритет

...
Стабилността и сигурността в региона на Източното съседство са приоритет
Коментари Харесай

Светлан Стоев: Стабилността и сигурността в региона на Източното съседство са приоритет за България

„ Стабилността и сигурността в района на Източното съседство са приоритет за България като страна с изход на Черно море ". Това акцентира министърът на външните работи по време на неофициалната среща на външните министри на Европейски Съюз „ Гимних “ в Лисабон в границите на полемика, отдадена на продължаващите спорове на изток от границите на Европейския съюз.
България приветства самодеен метод от страна на Европейски Съюз и по-активно ангажиране с търсенето на решение на споровете, построяването на резистентност и усилване на политическия разговор. „ Тясното съдействие с ОССЕ и основаването на тласъци за разрешаване на замразените спорове би трябвало да продължат. Диалогът с Москва, с оглед нейно градивно ангажиране в търсенето на решение на споровете в нашето източно съседство, следва да е част от дневния ред на връзките ЕС-Русия “, добави още българският първи посланик.
 Стоев: Няма смяна в позицията на България във връзка с РСМ Стоев: Няма смяна в позицията на България във връзка с РСМ
Няма смяна в позицията на България във връзка с районен съд Македония. Това съобщи служебният министър на външните работи Светлан Стоев, кой...
Срещата във формат „ Гимних “ бе разграничена в три работни сесии. В рамките на останалите две министрите на външните работи разискаха връзките ЕС-Африка и вероятностите и упоритостите, които си слага партньорството на Съюза с Индийско-тихоокеанския район. По време на работния обяд с министъра на външните работи на Йордания Айман Сафади министрите подчертаваха върху значимата роля на Кралството за поддържане на мира и стабилността в района, в това число йорданското гостолюбие във връзка с огромния брой сирийски, палестински и бежанци от други страни. Обсъдена бе неотдавнашната ескалация в израелско-палестинския спор и вероятностите за намиране на трайно решение.
В двустранен диалог след обяда министър Стоев удостовери пред министър Сафади смисъла, което България отдава на връзките си с Йордания, както и готовността на страната ни да организира пълноценна среща по сигурността в границите на „ Процеса Акаба ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР