Стабилно е състоянието на настанения в ловешка болница ски инструктор

...
Стабилно е състоянието на настанения в ловешка болница ски инструктор
Коментари Харесай

Последни данни за състоянието на ски учителя от Троян с COVID-19

Стабилно е положението на настанения в ловешка болница ски инструктор от Троян, който даде позитивна проба за COVID-19. Мъжът е с двустранна бронхопневмония.

Той е работил в Банско от началото на зимния сезон. На 10 март се е почувствал зле, потърсил е лекарска помощ в Разлог. Там е диагностициран с пневмония, само че медиците не са се усъмнили, че може да е инфектиран с ковид.

На 13 март се обръща към лекари в Троян, в това време положението му е влошено. Тук се прави тест за болестта, ден по-късно има и позитивен резултат.

Кметът на Троян Донка Михайлова съобщи, че се е чула с мъжа и той е в релативно положително положение. Споделил е, че за него се грижат добре и не желае помощ.

„ Чувства се отговорен, че е предизвикал толкоз паника на троянци. Имал е контакти, само че доста малко – със фамилията си. След идването си в Троян той се е самокарантинирал, фамилията му е изолирано също “, посочи Михайлова пред bTV.

Градоначалникът уточни, че е призовала търговците в Троян да затворят обектите си, с цел да се понижи риска от разпространение на болестта. „ Над 80% от притежателите затвориха магазините си в границите на 2 часа “, добави тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР