Стабилно е състоянието на курсантката, която се самопростреля, докато почиства

...
Стабилно е състоянието на курсантката, която се самопростреля, докато почиства
Коментари Харесай

Стабилно е състоянието на прострелялата се курсантка от Велико Търново

Стабилно е положението на курсантката, която се самопростреля, до момента в който почиства оръжието си в Националния боен университет. Това сподели пред bTV бригаден ген. Пламен Богданов, шеф, Национален боен университет "Васил Левски ".

Младата жена е призната в болничното заведение във Велико Търново и през вчерашния ден е имало моменти, в които животът ѝ е бил заплашен. Тя се е наранила, до момента в който е почиствала автомата си „ Калашников”.

Курсантка от военния университет във Велико Търново се простреля с „ Калашников”

Ранена е в региона на гърдите, само че не са наранени нито сърцето, нито значими артерии, сподели ген. Богданов. Той разясни, че на мястото на случая е имало и други хора, само че не разяснява дали има и друга версия с изключение на самопрострелване.

Богданов изясни обаче, че са извънредно редки случаите на произшествия при разчистване на оръжие и посочи, че курсантката е на 20 години, оправя се доста добре и даже е назначена за пълководец на поделение в нейния взвод.

При случай през днешния ден, 4 април, към 19.36 ч. е потърпевша младши сержант М. М. Н. от Националния боен университет „ Васил Левски “ в гр. Велико Търново. Това оповестиха от военното министерство. При разчистване на зачисленото ѝ оръжие автомат „ Калашников” курсантката се прострелва в региона на гърдите. Пострадалото момиче е превозено неотложно с кола за спешна помощ в поделение „ Спешна помощ” на МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов” в града. Тя се образова във факултет „ Общовойскови” на НВУ „ Васил Левски” от август 2017 година

По случая се води разследване от военноокръжна прокуратура и военна полиция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР