Стабилизира се политическата система, очертава се пълен мандат на ГЕРБ,

...
Стабилизира се политическата система, очертава се пълен мандат на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Иван Костов: Очертава се пълен мандат на ГЕРБ

Стабилизира се политическата система, обрисува се цялостен мандат на ГЕРБ, няма политическа опция. Българска социалистическа партия наподобява неубедително за тях, без значение, че е направила стъпка напред. Не се обрисува политическа рецесия до края на мандата. Това сподели някогашният министър председател и ръководител на " Център за разбори и ръководство на опасности " Иван Костов пред bTV.

" Изборите в София дават доста съществени сигнали, които би трябвало да бъдат регистрирани. Ако се огледа деликатно вота за общински съветници, ще се види, че този избор е опозиционен. Тези, които са се оповестили против ръководството на ГЕРБ в София - в случай че " Спаси София " беше намерила политическо представителството и 8 депутати бяха влезнали, силите щяха да са в съответствие 32:29 по отношение на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Атака. Те нямат право да се явят на избори с листа за общински съветници, тъй като не са политическа групировка. Гражданското общество би трябвало да разбере, че против политическите партии не може да образува опция. Политическата система е предпазена от специфичен закон, той не позволява придвижвания да се съревновават с политическите партии. Аз съм минал по този път по същия метод още 89 година. Бях и аз срещу партиите и имах тежки диалози. Стефан Савов ми споделяше - няма народна власт без партия. С годините би трябвало към този момент да схващат хората, че не може да се мине през тази врата ", сподели той.

" За госпожа Фандъкова, Джамбазки и Сидеров са подадени 186 222 гласа дружно. На втория тур Фандъкова взима с 30 хиляди гласа повече. Гласовете на опозицията - общо дружно са 225 980, само че Мая Манолова не взима тези гласове на втория тур. Тя даже не активизира тези гласове, които в гнева са се показали на господин премиера. Много социолози са спекуланти - нито на екзит половете работят както би трябвало, нито техните прогнози са достоверни ", добави Костов.

" По три метода гласоподавателите на Демократична България са подкрепили госпожа Манолова. Един път като са " отишли за гъби ", повторно като са дали своят вот с " Не предпочитам никого " и трети път - като са дали своят вот за госпожа Фандъкова ", разяснява още той.

" Г-н Недялков, издателят на ПИК, господин Плевнелиев, Гешев, Цацаров, мислят че се занимавам с политика, само че аз от 6 години не го върша. Не съм взел участие във взимане на никакви решения. Всички го знаят с изключение на изброените преди този момент лица ", добави той.

" Темата Брекзит не е позната на българския фен. Големият проблем е напълно на друго място. Ще си разреша да се самооценя с вярната си прогноза, която направих преди 2 месеца. Сега мога да потвърдя напълно прогнозата си. Изборите изрично ще бъдат извоювани от Борис Джонсън, той ще изведе Англия от Европейски Съюз със съглашение, което една камара на общините ще одобри. Големият въпрос е за какво Англия ще напусне Европейски Съюз ", сподели Костов.

" Томас Кук е типично доказателство по какъв начин всички ще изгубят от Брекзит ", добави той.

" Никой не се възмути, че Макрон сподели че НАТО е в мозъчна гибел. Кабинетът би трябвало да реагира на изявленията му ", сподели още Костов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР