St. Petersburg Ladies Trophy, първи кръгКамила Джорджи – Екатерина Александрова

...
St. Petersburg Ladies Trophy, първи кръгКамила Джорджи – Екатерина Александрова
Коментари Харесай

Джорджи и Корне се сбогуваха рано с турнира в Санкт Петербург


St. Petersburg Ladies Trophy, първи кръг
Камила Джорджи – Екатерина Александрова 2-6, 6-1, 2-6
Ализе Корне – Елизе Мертенс 6-3, 2-6, 4-6


Две от звездите на шампионата от категория WTA 500 в Санкт Петербург отпаднаха още в първите часове от конкуренцията. Става дума за Камила Джорджи и Ализе Корне, които позволиха провали надлежно от Екатерина Александрова и Елизе Мертенс в по три сета.

Мачът сред Джорджи и Александрова приключи за час и 45 минути след три сета, в които по този начин и нямаше миг, в който и двете да показват най-хубавото от себе си. Голяма роля за триумфа на рускинята изигра доста по-ефективната ѝ игра при шансове за пробив. Александрова осъществя 4 от 6 благоприятни условия, до момента в който Джорджи реализира 2 пробива при 10-те си шанса като и двата бяха в извоювания елементарно от нея втори сет.

Първата част бе доминирана от Александрова, която поведе с 4-1, след което мина и през комплициран сервис гейм за 5-1, в който отрази четири брейкбола. В третата част международната №41 се измъкна от 30-40 на старта, след което стигна до пробив за 2-0, а мачът приключи с още един при 5-2.

Във втори кръг Александрова може да срещне №1 в схемата Мария Сакари, която преди този момент би трябвало да преодолее друга рускиня в лицето на Анастасия Потапова.

По-равностоен бе мачът сред Корне и Мертенс. В първия си дуел след четвъртфинала на Australian Open французойката завоюва първия сет против осмата в схемата след единствен пробив за 4-2. Във втората част белгийката завоюва четири следващи гейма от 2-2, с цел да изравни резултата.

И двете бяха много нервни в решителната част, което докара до пет пробива в нея. Корне на два пъти повеждаше с брейк, само че и в двата случая допускаше бързо равнене. Така при 4-5 французойката сервираше за оставане в мача и след няколко грешки се сбогува с присъединяване си в шампионата.

Мертенс чака във втори кръг Петра Мартич или Камила Рахимова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР