ST. ЛУИС (AP) — Федерална агенция проучва почвата под домовете

...
ST. ЛУИС (AP) — Федерална агенция проучва почвата под домовете
Коментари Харесай

Домовете близо до реката Сейнт Луис Каунти се тестват след радиоактивно замърсяване, открито в дворове

ST. ЛУИС (AP) — Федерална организация изследва почвата под домовете в дребен крайградски регион на Сейнт Луис, с цел да дефинира дали жителите живеят на фона на нуклеарно замърсяване от ерата на Студената война. Но деятели споделят, че тестванията би трябвало да бъдат доста по-широко публикувани.

Инженерният корпус на армията на Съединени американски щати взема проби от почвата в шест парцела във Флорисант, Мисури, които се намират покрай Coldwater Creek, лъкатушен воден път, нечист след нуклеарни боклуци е изхвърлен там през 60-те години. Беше взето решение да се търси под домовете, откакто беше намерено замърсяване в задните дворове на домовете, само че не и в предните дворове, сподели във вторник Джеръми Айдълман от офиса на Корпуса в Сейнт Луис.

Възможно е да има предварителни резултати до края на седмицата, сподели Айдълман. Ако се открие замърсяване под домовете, те ще бъдат санирани. Но Idleman отхвърли да спекулира какво ще включва това или дали домовете може да се наложи да бъдат разрушени.

Служители на К...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР