Срядата ще бъде облачна и дъждовна. Днес облачността ще е

...
Срядата ще бъде облачна и дъждовна. Днес облачността ще е
Коментари Харесай

Срядата ще бъде облачна и дъждовна

Срядата ще бъде облачна и дъждовна. Днес облачността ще е забележителна и ще има превалявания от дъжд, в планинските региони – подправен със сняг.

Привечер от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните ще са сред 6° и 11°. В София минимална – към 2°, оптималната – към 6°, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна с превалявания най-вече от сняг,

под към 1000 метра – от дъжд. Привечер от запад преваляванията ще отслабват и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан и мощен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 0°, на 2000 метра – към минус 5°.
В четвъртък и петък над източните региони ще се задържи най-вече облачно и мъгливо. Над Западна и Централна България облачността ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, а оптималните – сред 7° и 12°.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР