Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII, която

Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII, която ...

Видеокартата Radeon VII не впечатли директора на Nvidia.


Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII, която е директен конкурент на графичната карта от среден клас RTX 2080. Такива бяха думите на Лиза Су по време на презентацията.

В интервю за Gizmodo изпълнителният директор на Nvidia Дженсен Хуанг се присмя на новата видеокарта на AMD. Дженсен заяви, че производителността на Radeon VII ще разочарова всички, а RTX 2080 ще срине тази графична карта в бенчмарковете.

В новото поколение видеокарти Nvidia RTX е интегрирана хардуерната поддръжка на технологията за трасиране на лъчите. Трасирането на лъчите в реално време дава възможност за създаването на много впечатляващи ефекти в игрите. Но внедряването на тази технология в гейминга почти не се осъществява, а потребителите никак не харесаха високите цени на новите графични карти.

Новата видеокарта на AMD не поддържа трасирането, но компанията обяви, че второто поколение на архитектурата Vega демонстрира 25% по-висока производителност при същата консумация.

CEO на AMD отговори на присмеха доста скромно: „Предполагам, че той просто още не е видял тази видеокарта„.

Су обясни и защо Radeon VII не поддържа трасирането на лъчите. „Потребителите засега не виждат преимуществата на тази технология, а и останалите части на цялата екосистема все още не са готови за нея. Ще въведем трасиране на лъчите, когато потребителите поискат това и се убедят в ползата и преимуществата на технологията„.

Източник: kaldata.com