Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII, която

...
Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII, която
Коментари Харесай

Видеокартата Radeon VII не впечатли директора на Nvidia

Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII , която е пряк съперник на графичната карта от междинен клас RTX 2080. Такива бяха думите на Лиза Су по време на презентацията.

В изявление за Gizmodo изпълнителният шеф на Nvidia Дженсен Хуанг се присмя на новата видеокарта на AMD. Дженсен съобщи, че продуктивността на Radeon VII ще разочарова всички, а RTX 2080 ще срине тази графична карта в бенчмарковете.

В новото потомство видеокарти Nvidia RTX е интегрирана хардуерната поддръжка на технологията за трасиране на лъчите. Трасирането на лъчите в действително време дава опция за основаването на доста впечатляващи резултати в игрите. Но внедряването на тази технология в гейминга съвсем не се реализира, а потребителите по никакъв начин не харесаха високите цени на новите графични карти.

Новата видеокарта на AMD не поддържа трасирането, само че компанията разгласи, че второто потомство на архитектурата Vega показва 25% по-висока продуктивност при същата консумация.

CEO на AMD отговори на присмеха много непретенциозно: „Предполагам, че той просто още не е видял тази видеокарта„.

Су изясни и за какво Radeon VII не поддържа трасирането на лъчите. „Потребителите към този момент не виждат преимуществата на тази технология, а и останалите елементи на цялата екосистема към момента не са подготвени за нея. Ще въведем трасиране на лъчите, когато потребителите изискат това и се убедят в изгодата и преимуществата на технологията„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР