Сряда вечер в Лятно кино Орфей ви очаква по-нестандартна вечер

...
Сряда вечер в Лятно кино Орфей ви очаква по-нестандартна вечер
Коментари Харесай

В Лятно кино Орфей ни очаква по-нестандартна вечер под звездите

Сряда вечер в Лятно кино " Орфей " ви чака по-нестандартна вечер под звездите. Прожекциите, част от " Филмови нощи във Филипополис " ще бъдат на документалния български филм " 109 часа " на режисьора Димо Петков и на неповторимият филм " Mountain ".

Началото на прожекциите ще бъде от 21:10 ч, а тематиката е предизвикването, което Кирил Николов – Дизела си слага през 2014 и 2015 г – да мине по най-дългия туристически маршрут в България - Ком-Емине. Първият му опит приключва с крах, само че с помощта на него се ражда филмът " Reach Your Limits ", който печели любовта на публиката и признанието на голям брой интернационалните кино фестивали.

През идната, 2015 година, Дизела се връща по пътеките на Ком-Емине и този път съумява да пробяга 600 км за рекордните 4 дни, 13 часа и 05 минути. Екранизацията на бягането, което сподели, че ограничавания не съществуват, към този момент е реалност. Часове, изпълнени с порив, подозрения, страхове и предпочитание за триумф. Съпреживейте едно " пътешестване ", което е следващото доказателство, че човешките благоприятни условия са неограничени. Дестинацията е Ком-Емине. Целта - да победиш себе си.

Веднага след " 109 часа “ стартира прожекцията на " Mountain ". Уникално кино и музикално съдействие сред Австралийския камерен оркестър и номинирания от БАФТА режисьор Дженифър Пийдън, филмът е едно ослепително проучване на нашата обсебеност от планините. Само три епохи обратно, изкачването на една планина би било считано за полуда. Идеята дивите пейзажи да имат каквато и да е било прелест, е била твърдо отхвърлена. Върховете са били място изпълнено с рискове, не и с хубост. Защо тогава в този момент, толкоз доста хора са привлечени от планините?

" Mountain "   ни разкрива вълшебната мощ на високите места и тяхната възходяща мощ да образуват нашият живот и нашите фантазии.  Филмът е озвучен с гласа на Уилям Дефо.

Промени в програмата на Филмовите нощи - Поради огромния интерес на 22.07 /неделя/ можете да гледате още веднъж " Да обичаш Пабло “. В петък 20.07 ще е прожекцията на българския шлагер " Възвишение “, а премиерната анимация " Хотел Трансилвания 3:Чудовищна почивка “ е с нова дата 23.07 /понеделник/. Всичките прожекции са с начален час 21.10.

 

Билети на касата на кино " Орфей “ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР