Сряда беше добър ден за европейските пазари © Dado Ruvic

...
Сряда беше добър ден за европейските пазари © Dado Ruvic
Коментари Харесай

Европейските акции приключват най-лошия си месец от 2016 г.

Сряда беше добър ден за европейските пазари

© Dado Ruvic Още по тематиката
Американските софтуерни акции в най-лошия си месец от 2008 година насам

Amazon и Alphabet разочароваха вложителите с резултатите си
29 окт 2018
Корекцията на Уолстрийт не трансформира нищо на пазарите

Вероятно част от вложителите към този момент се готвят за икономическото закъснение, само че те остават малцинство
22 окт 2018
Уолстрийт се успокои и пазарите потеглиха във възходяща линия

Европейските тържища завършват деня към кота нула, Dow Jones и S&P наваксват загубите
12 окт 2018
Sofix е на най-ниското си равнище от март 2017 година

Засега няма мощ, която да обърне тренда на фондовия пазар в България
9 окт 2018 Въпреки че последният ден на октомври е рядко добър за европейските акции, те изпращат най-лошия си месец от 2016 година Книжата на Стария континент се повишиха, откакто и фондовият пазар в Съединени американски щати стартира леко да се възвръща във вторник, написа Bloomberg.

Широкият борсов индек Stoxx Europe 600 се повиши с 1.3% сутринта в Лондон, като всеки бранш беше обагрен в зелено, откакто S&P 500 приключи търговията с растеж от 1.6%. Въпреки това акциите в Европа регистрират намаляване от 6% този месец, което е най-лошият резултат от януари 2016 година

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Добрите вести за пазара

Добрият свършек на октомври се дължи на оповестените положителни финансови резултати на няколко банки и огромни компании, които настроиха вложителите оптимистично. Резултатите за третото тримесечие на Standard Chartered надминаха оценките, а английската банка разгласи, че работи върху тригодишен проект за възстановяване на рентабилността. Испанската Banco Santander регистрира облага, която надвиши предвижданията и ще й разреши да обезпечи финансови буфери.

Продажбите на козметични артикули на L`Oreal не престават да нарастват през последното тримесечие, движени от китайските консуматори, като положителното показване на компанията оказа помощ и за повдигането на акциите и на други производители на първокласни артикули като Kering и LVMH.
Резултатите на най-големия европейски производител на самолети - Airbus, надминаха прогнозите на анализаторите и компанията се придържа към предходната си цел.

Суровинните компании бяха вторият най-добре представящ се бранш в сряда вследствие на китайските тласъци, които оказват помощ за нарастване на търсенето на метали макар продължаващата комерсиална война със Съединени американски щати.

Трудностите за пазара

Разбира се, един ден не прави наклонност. Растежът на облагите ще се забави, откакто икономическият напредък в еврозоната се забави осезаемо през третото тримесечие, а множеството компании в Европа занижиха оценките си за облагите съгласно стратези от Goldman Sachs Group.

На политическия фронт италианските популисти не престават разногласието с Европейската комисия за само че бюджетните правила, като се придържат към проектите си за увеличение на държавните разноски, което съгласно тях ще отбрани страната от криза. В същото време остава под въпрос кой ще размени немския канцлер Ангела Меркел на върха на партията й, откакто тя разгласи, че ще отстъпи лидерската позиция след 18 години отпред.

" След като Меркел заяви, че няма да се кандидатира, а италианското държавно управление продължава разногласията с Европейски Съюз, на пазарите се добави огромна доза неустановеност ", споделя Бенджамин Джоунс, старши стратегически експерт в State Street Global Markets в Лондон. " От корпоративна страна европейските облаги още веднъж се борят интензивно да посрещнат упованията през третото тримесечие. "

Но след кървавия октомври вложителите приветстват всевъзможни положителни вести, които могат да намерят. И най-малко тази сряда това са прилични облаги на фирмите, стабилен стопански напредък в Испания и покачващи се фючърси на американските акции.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР