Срутването на моста Франсис Скот Кий в Балтимор вероятно ще

...
Срутването на моста Франсис Скот Кий в Балтимор вероятно ще
Коментари Харесай

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Срутването на моста " Франсис Скот Кий " в Балтимор евентуално ще докара до многомилиардни застрахователни загуби, сподели ръководителят на комерсиалния осигурителен пазар Lloyd`s of London, представен от Ройтерс.

Големият контейнеровозен транспортен съд " Дали " под флага на Сингапур, който отплава от пристанището на Балтимор към Коломбо, Шри Ланка, заяви, че е изгубил мощ и дарба да маневрира, преди да се забие в опорния стълб на моста във вторник.

Ударът докара до срутване на по-голямата част от моста в устието на река Патапско, блокирайки морските пътища и докара до затварянето за неопределен срок на пристанището на Балтимор, едно от най-натоварените на източното крайбрежие на Съединени американски щати.

Трагедията може да доведе до 4 милиарда $ застрахователни искове, сподели Morningstar DBRS.

Твърде рано е да се даде цифра за общата застрахователна загуба, каза застрахователен необут пред Ройтерс, само че добави, че ще бъде " доста сюрпризиран ", в случай че събитието не докара до многомилиардна загуба, добавяйки, че " нещастието има потенциала да се трансформира в най-голямата единична морска застрахователна загуба до момента ".

Предишната рекордна морска загуба беше от катастрофата на първокласния круизен транспортен съд Costa Concordia през 2012 година

Lloyd`s, която има повече от 50 фирми-членове, е дейна на пазарите на морско и имуществено обезпечаване, които се чака да бъдат изправени пред огромни искове от вредите по моста и разстройствата в работата на пристанището.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР