СРП информирала медиите, че били внесли обвинителен акт в съда

...
СРП информирала медиите, че били внесли обвинителен акт в съда
Коментари Харесай

Владимир Каролев коментира повдигнатото му обвинение

СРП уведомила медиите, че били внесли обвинителен акт в съда против мен. Нито аз, нито моя юрист сме осведомени за това деяние на СРП.

Това написа на персоналната си страница във Facebook икономистът Владимир Каролев във връзка новината, че му е повдигнато обвиняване за нарушение на карантината. Ето какво още показа той:

Прокуратурата даде на съд Владимир Каролев за разходките му до Разлог и Банско

"Нито СРП позволи очевидци, които ясно и еднопосочно биха показали за какво съм бил в Разлог.

Както неведнъж съм казвал:

1. Не съм нарушавал карантина - такова обвиняване имаше към мен от СРП изпратено до медиите, ПРЕДИ да ми бъде предявено обвиняване, само че след това СРП си промени мнението. Явно са разбрали, че няма по какъв начин да съм бил в карантина откакто съм се върнал от Лондон на 11 март, а карантините бяха въведени за Англия след 18 март.
2. Абсолютно законно съм минал през две КПП-та където служители на реда са ме ревизирали и пуснали да продължа по пътя си. Ако не съм имал право да мина, служителите на реда щяха да ме върнат.
3. Не съм давал никакви препоръки по какъв начин да се нарушават ограничения, нито съм
“подбуждал обществото към осъществяване на престъпление”. Аз си мислих, че закононарушения се правят от хора, а то можело обществото да прави закононарушения
4. Не съм “указал по какъв метод другите хора могат да заобикалят и нарушават забранителните ограничения, посочени в заповеди на министъра на опазването на здравето.”, а описах във фейсбук какви документи са нужни, с цел да се премине през контролно-пропусквателен пункт.
5. Не съм “описателно показал разходките сред гр. Разлог и гр. Банско” защото не съм правил такива разходки. Град Банско тогава беше под карантина. А разходка в покрайнините на град Разлог в никакъв случай не е била забранявана.

Каролев: Не съм бил подложен под карантина след завръщането ми от 24-часово пътешестване до Лондон

Накратко, някой прокурор от СРП чете законите и наредбите, както дяволът чете евангелието. Идва време да се върви на съд. Вече злобарите умерено може да ме назовават “подсъдимият Каролев”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР