Сроковете за прилагане на Наредба Н-18 за касовите апарати ще

...
Сроковете за прилагане на Наредба Н-18 за касовите апарати ще
Коментари Харесай

Седем месеца отсрочка за новите касови апарати

Сроковете за използване на Наредба Н-18 за касовите апарати ще бъдат изменени за част от търговците до септември. Сроковете за използване на наредбата за касовите апарати ще бъдат изменени за част от търговците до септември. Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса.

Тази заран министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър се срещнат с представители на бизнеса поради измененията в Наредба Н-18 и условията за промяна на касовите апарати и софтуера за връзка с Национална агенция за приходите. Срещата е по гледище на Българската стопанска камара. Работодателската организация остро разкритикува текстовете, като даже заплаши, че ще сезира Европейската комисия, Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд. Според БСК новите текстове опонират както на локалното, по този начин и на европейското законодателство.

„ Ще търсим решение с бизнеса за използване на наредбата. Реалното отчитане на оборотите би трябвало да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. Голяма част от оборотите се крият и това е задачата на изменението на Наредба 18 “, съобщи министър Горанов.

Шефът на БСК Радосвет Радев съобщи, че е удовлетворен от разговора и в идващите дни дружно с кабинета ще пишат финалния вид на наредбата 18, която урежда имплементацията на на процеса. Радев съобщи, че времето ще де употребява интензивно и от софтуерните експерти за написване на новите стратегии. И че множеството от тях са български компании.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР