Срокът за регистрация на кладенците в населени места да се

...
Срокът за регистрация на кладенците в населени места да се
Коментари Харесай

Удължават срока за регистрация на кладенци в населени места с две години

Срокът за регистрация на кладенците в обитаеми места да се удължи с две години - до 28 ноември 2022 година Това плануват измененията в закона за запазване на околната среда, признати на първо четене в Народното събрание.

Условието е те да се употребяват за облекчаване на личните потребности. От отсрочката могат да се възползват и притежателите на водовземни уреди за подземни води.

Промените са стъпка в посока облекчение на хората и отбягване на рисковете за здравето им в епидемиологичната конюнктура, настояват ръководещите. „ Нека в същото време бъде доизчистено нещо, което все още спъва жителите да изпълнят наредбите на закона. Особено в тази напрегната обстановка, считам, че с две години удължаването на периода е извънредно значимо и извънредно навременно “, сподели Красимир Богданов от „ Обединени патриоти “.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да се опълчват на закона, само че упрекнаха властта в несвършена работа. „ Това е следващият закон, на който удължаваме или променяме периода. Тази наредба е призната още 2016 година и очевидно някой в продължение на години е спал и не си е приключил работата “, сподели Манол Генов.

От левицата споделиха още, че сред първо и второ четене ще внесат ремонти за усилване ролята на локалната власт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР