Срокът за регистрация на кандидатите изтече в понеделник, а анкетите

...
Срокът за регистрация на кандидатите изтече в понеделник, а анкетите
Коментари Харесай

Комик фаворит за президент на Украйна

Срокът за регистрация на претендентите изтече в понеделник, а анкетите демонстрират, че артистът Владимир Зеленски изпреварва някогашната премиерка Юлия Тимошенко и сегашния държавен глава Петро Порошенко.

Но с рекордния брой участници в конкуренцията резултатите от вота остават непредсказуеми. „ 30 души са регистрирани - връх в досегашната история “, разгласи представителят на Централната изборна комисия Константин Кивренко, който добави, че са подадени документите на 40 евентуални претенденти, осведоми Агенция Франс Прес.

Зеленски (40 г.) залага на необятно публикуваното неодобрение от политическата класа в страната и бавния ритъм на промените. Различните сондажи му дават сред 19 и 23%, до момента в който Тимошенко и Порошенко са няколко пункта зад него - надлежно на второ и трето място. До огромна степен Владимир Зеленски дължи известността си точно на телевизионния сериал „ Слуга на народа “, в който играе президента на Украйна. Кандидатурата му за държавен глава е издигната от неотдавна записана популистка партия със същото име.

.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР