Срокът за регистрация на кандидатите изтече в понеделник, а анкетите

Срокът за регистрация на кандидатите изтече в понеделник, а анкетите ...

Комик фаворит за президент на Украйна.Срокът за регистрация на кандидатите изтече в понеделник, а анкетите показват, че актьорът Владимир Зеленски изпреварва бившата премиерка Юлия Тимошенко и настоящия държавен глава Петро Порошенко.

Но с рекордния брой участници в надпреварата резултатите от вота остават непредсказуеми. „30 души са регистрирани - рекорд в досегашната история“, обяви говорителят на Централната избирателна комисия Константин Кивренко, който допълни, че са подадени документите на 40 потенциални кандидати, информира АФП.

Зеленски (40 г.) залага на широко разпространеното недоволство от политическата класа в страната и бавния темп на реформите. Различните сондажи му дават между 19 и 23%, докато Тимошенко и Порошенко са няколко пункта зад него - съответно на второ и трето място. До голяма степен Владимир Зеленски дължи популярността си именно на телевизионния сериал „Слуга на народа“, в който играе президента на Украйна. Кандидатурата му за държавен глава е издигната от наскоро регистрирана популистка партия със същото име.

.

Източник: marica.bg