Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за

...
Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за
Коментари Харесай

Няма да удължават срока по Наредба Н-18

Срокът за привеждане на активността на търговците, употребяващи програмен продукт за ръководство на продажбите (СУПТО), с условията на Наредба Н-18 няма да бъде удължаван. Това стана ясно на среща сред Националната организация за приходите /НАП/ и Българска асоциация по осведомителни технологии /БАИТ/, на която участваха разработчици на програмен продукт за ръководство на продажбите.

Експертите на приходната организация оповестиха, че все още има над 500 регистрирани софтуери за продажбите и процесът продължава интензивно. По думите на софтуерни разработчици, част от клиентите отсрочват внедряването на новите програмни артикули, като това ги слага под риск от наказания. На срещата бяха коментирани и някои механически въпроси, които ще бъдат систематизирани от БАИТ и предоставени на Национална агенция за приходите за отговор.

От приходната организация напомнят, че до края на януари всеки бизнес, употребяващ програмен продукт за ръководство на продажбите, би трябвало да го приведе в сходство с условията на наредбата за касовите апарати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР