Срокът за преминаване на едносменен режим на всички училища в

...
Срокът за преминаване на едносменен режим на всички училища в
Коментари Харесай

Повечето училища в големите градове няма да преминат на едносменен режим в срок

Срокът за прекосяване на едносменен режим на всички учебни заведения в България, който сега е 2021 година, ще бъде продължен за учебни заведения в огромните градове след показване на самостоятелен проект от всяко едно от тях. В момента на две смени се учи в 298 учебни заведения, а съгласно министъра на образованието Красимир Вълчев за 60% от тях е оптимистично да преминат към едносменен режим за осем години, т.е. до 2026 година Това се разбра по време на блиц контрола в отрасловата комисия в Народното събрание през днешния ден.

Свиването на приема е една от стъпките за прекосяване към едносменен режим, за която " Дневник " към този момент писа. Други са градежът на нови здания или дострояването на съществуващите. От думите на министъра се разбра, че в случай че едно от две прилежащи учебни заведения има остатък на стаи, а друго - дефицит, те може да си разменят постройките или празните стаи да бъдат употребени от друго учебно заведение.

Министър Вълчев разгласи, че не желае да трансформира периода за всички учебни заведения, с цел да не се изгуби упоритостта за прекосяване към едносменен режим. По думите му обаче компликации за това ще има в София, Варна и Пловдив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР