Срокът за ползване на Международната космическа станция (МКС) може да

...
Срокът за ползване на Международната космическа станция (МКС) може да
Коментари Харесай

Роскосмос планира марсиански мисии в бъдеще

Срокът за прилагане на Международната галактическа станция (МКС) може да бъде продължен до 2030 година, съобщи ТАСС. Това съобщи на форума " Машук " в Пятигорск изпълнителният шеф на Роскосмос за пилотираните галактически стратегии Сергей Крикальов.

" В момента срокът за прилагане на станцията е до 2020 година, а с сътрудниците си се договорихме за удължение до 2024 година - сподели той. - Сега сътрудниците разискват опцията за прилагане на МКС до 2028 година, а може би и до 2030 година За задачата е нужно да се удостовери опцията структурата и системите на станцията да действат по-дълго. "

По думите му в началото било планувано МКС да действа 15 години. Той напомни, че съветската станция " Мир " също е функционирала 3 пъти по-дълго от в началото оповестения период.

Крикальов също така означи, че Роскосмос преглежда опцията за бъдещи задачи до Марс, само че тя към този момент е неприемлива, като се имат поради съществуващите сега периоди за полет до Червената планета.

" Планирайки бъдещи марсиански задачи, си даваме сметка, че дозата радиация, която може да получи космонавт при пътуването му до планетата Марс или луните й при съществуващите периоди за полет и сегашните средства за отбрана в действителност е неприемлива за индивида ", сподели той. По думите му този въпрос може да бъде решен или посредством увеличение на отбраната, или посредством ускорение на полета. " Нови мотори ще разрешат да се стигне по-бързо до дестинацията ", разясни Крикальов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР