Срокът за подаване на оферти за концесия за летище София

...
Срокът за подаване на оферти за концесия за летище София
Коментари Харесай

Удължиха срока за подаване на оферти за концесията на летище София

Срокът за подаване на предложения за концесия за летище София се удължава за трети път след промени в документите за концесионния контракт, сочат данни на транспортното министерство, представени от Ройтерс. Заявленията ще бъдат отворени на 5-ти февруари сутринта.

Министерството на превоза към този момент отсрочи във времето първичния график за отваряне на офертите на 22-ри октомври 2018-а година заради многочислени запитвания по отношение на процедурата и предвид на това към този момент извърши някои механически промени, съобщи за Ройтерс говорителка на министерството, само че без да даде спомагателни детайлности.

Българското държавно управление рестартира търга през предишния юли, надявайки се да получи към 550 милиона евро от 35-годишна концесия на летище София, от които 280 милиона евро би трябвало да бъдат платени авансово.

Очаква се главното летище на България, което понастоящем се ръководи от страната, да генерира доходи от 3,46 милиарда евро за целия концесионен интервал и доходи до 3,9 милиарда евро, в случай че срокът на концесията бъде продължен до най-много 46 години и седем месеца.

Преди време най-големият английски летищен оператор "Манчестър Еърпорт Груп " (MAG) удостовери своето присъединяване в процедурата. Компанията ръководи три от главните летища във Англия, които обслужват 60 милиона пасажери годишно. От оператора обявиха, че имат намерение да влагат 600 милиона евро в технологии, инфраструктура и възстановяване на оборудванията на летище София.

В следствие и представител на индийската формация GMR съобщи, че групата ще обмисли да взе участие в наддаването въз основа на окончателните търгови условия за летище София, припомня Ройтерс.

Германският въздухоплавателен оператор Fraport също разгласи, че е заинтригуван, до момента в който испанката компания Aena съобщи, че изследва опцията за взаимна оферта с австралийската група First State.

Възможен интерес за присъединяване в концесионния търг за летище София демонстрира и френският Aeroports de Paris, който държи 46% от турската компания TAV Airports, както и швейцарската Flughaven Zuerich.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР