Срокът за подаване на нулеви декларации се удължава с три

...
Срокът за подаване на нулеви декларации се удължава с три
Коментари Харесай

Удължава се срокът за подаване на декларация за липса на дейност и на годишен финансов отчет

Срокът за подаване на нулеви заявления се удължава с три месеца, съгласно признатия от Народното събрание закон за ограниченията по време на изключителното състояние. Т.е. търговците могат да разгласят липса на активност за миналата година до 30 юни 2020, а не както до в този момент – до 30 март. Декларацията по пример, одобрен със заповед на министъра на финансите, се подава еднократно в комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, като не се дължи държавна такса, оповестиха от Агенцията по вписванията.

През 2019 година, са подадени към 140 000 заявления за липса на активност по член 38, алинея 9, т. 2 от Закона за счетоводството. Според броя на към този момент входираните заявления за 2020 година, се чака 58% от търговците без активност да подадат документа до края на периода – 30 юни.

Със закона е продължен и срокът за подаване на годишни финансови доклади. Тези документи могат да бъдат подадени в Агенция по вписванията до 30 септември 2020 година.

Институцията напомня, че и двете гореспоменати услуги могат да бъда декларирани по електронен път, с потребление на електронен автограф.

Повече информация за електронните услуги, предлагани от Агенция по вписванията, можете да намерите на www.registryagency.bg.

 

#Останетевкъщи, използвайте електронните услуги на Агенция по вписванията!

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР