Срокът за плащане на такса Смет за първото тримесечие на

Срокът за плащане на такса Смет за първото тримесечие на ...

Предлагат такса Смет в София да се плаща до 30 юни.

Срокът за плащане на такса "Смет" за първото тримесечие на 2020 г. може да се удължи с два месеца - до 30 юни. Това заяви пред БНР зам.-кметът по финанси на Столичната община Дончо Барбалов.

Барбалов и общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев вече са внесли доклад за промяната в Столичния общински съвет от. Предстои предложението да бъде обсъдено и прието от на сесията, насрочена за 16 април.

Целта на промяната на сроковете за местните данъци и такси е да се облекчат собствениците на жилищни и други имоти, които изпитват затруднения заради извънредното положение в страната.

До 30 юни се удължава и срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и МПС ще са с 5% отстъпка, ако се платят в пълен размер. Това се прави, за да няма струпване на хора пред касите на районните отдели "Общински приходи".

Най-удобният и безопасен начин за плащане е през портала на Столичната община. Плащания могат да се правят и през финансовите посредници, с които общината има договори за разплащане на местни данъци и такси. /news.bg

Източник: dnesplus.bg