Срокът за плащане на такса Смет за първото тримесечие на

...
Срокът за плащане на такса Смет за първото тримесечие на
Коментари Харесай

Предлагат такса Смет в София да се плаща до 30 юни

Срокът за заплащане на такса " Смет " за първото тримесечие на 2020 година може да се удължи с два месеца - до 30 юни. Това съобщи пред БНР зам.-кметът по финанси на Столичната община Дончо Барбалов.

Барбалов и общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев към този момент са внесли отчет за смяната в Столичния общински съвет от. Предстои предлагането да бъде разисквано и признато от на сесията, планувана за 16 април.

Целта на смяната на периодите за локалните налози и такси е да се облекчат притежателите на жилищни и други парцели, които изпитват усложнения поради изключителното състояние в страната.

До 30 юни се удължава и срокът, в който локалните налози за недвижими парцели и МПС ще са с 5% отстъпка, в случай че се платят в цялостен размер. Това се прави, с цел да няма скупчване на хора пред касите на районните отдели " Общински доходи ".

Най-удобният и безвреден метод за заплащане е през портала на Столичната община. Плащания могат да се вършат и през финансовите медиатори, с които общината има контракти за разплащане на локални налози и такси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР