Срокът за плащане на такса "Смет" за първото тримесечие на

...
Срокът за плащане на такса "Смет" за първото тримесечие на
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: Плащането на такса Смет да е до 30 юни

Срокът за заплащане на такса "Смет " за първото тримесечие на 2020 година може да се удължи с два месеца - до 30 юни, заяви зам.-кметът по финанси на Столичната община Дончо Барбалов . Доклад за смяната към този момент е импортиран в Столичния общински съвет от Барбалов и общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев. Предложението би трябвало да бъде разисквано и признато от СОС на сесията, планувана за 16 април.

Промяната на периодите за локалните налози и такси се предлага, с цел да се облекчат притежателите на жилищни и други парцели, които изпитват усложнения поради наложеното изключително състояние в страната.

С два месеца - до 30 юни, се удължава и срокът, в който локалните налози за недвижими парцели и МПС ще са с 5 % отстъпка, в случай че се платят в цялостен размер. Удължаването на периода за заплащане с отстъпка се направи, с цел да няма скупчване на хора пред касите на районните отдели "Общински доходи ".

Най-удобният и безвреден метод за заплащане е през портала на Столичната община. Плащания могат да се вършат и през финансовите медиатори, с които общината има контракти за разплащане на локални налози и такси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР