Срокът за кандидатстване за подмяна на отоплителните уреди на твърдо

...
Срокът за кандидатстване за подмяна на отоплителните уреди на твърдо
Коментари Харесай

Кандидатстването за безплатна подмяна на печките на въглища е до 15 юни

Срокът за кандидатстване за замяна на отоплителните уреди на твърдо гориво е до 15 юни. До тази дата всяко домакинство може да подаде заявление до районното кметство, че желае да му се смени гратис остарялата печка с един от четирите разновидността: централно топлоснабдяване или централно отопление на газ, където са вероятни, както и с отопление на електричество (климатик) или отоплително устройство на пелети.

В момента в София 55 хиляди семейства се топлят с въглища или дърва, разгласи кметът Йорданка Фандъкова. Сегашната акция за замяна на печките е финансирана по оперативна стратегия " Околна среда " и може да помогне на 15 хиляди семейства. " Искането е непринудено и по тази причина би трябвало разяснителна активност измежду жителите, с цел да са уверени в изгодата от подмяната на типа гориво ", прикани Фандъкова.

35% от замърсяването на въздуха в София идва от печките на въглища и дърва. При изгарянето им се отделят пепел и сяра във въздуха, от които най-потърпевши са членовете на семейството, акцентират от общината.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР