Срокът за кандидатстване е до 4-ти март! Най-важното е да

...
Срокът за кандидатстване е до 4-ти март! Най-важното е да
Коментари Харесай

Red Bull Music Academy дава крила за полет на музикалните артисти в България

Срокът за кандидатстване е до 4-ти март!

" Най-важното е да имаш, да показваш и да отстояваш своя самостоятелен жанр като актьор. А когато правиш така наречен " колаборация " или съдействие с други музиканти и хора с хрумвания, научаваш в пъти повече и надграждаш музиката, която е в теб. " Лекцията на авангардния пианист, композитор и реализатор онлайн – Марк де Клайв-Лов се състоя пред повече от 80 индивида, жадни за знания в актуалната музика. Всички присъстващи бяха предизвикани и въодушевени от познанията на Марк и показаните умения и техники. Спокойното му държание и възприятие за комизъм очароваха аудиторията!

 4

 2    3

 1

 5    6

 7    8

 9    10

Марк постоянно е определян като великия Quincy Jones на новото потомство, смесвайки науката за правене на бийтове с приливите и отливите на джаза. Джаз, както и доста други жанрове сътвориха звуците на музикалните му пътешествия и в София. Изпълненията му са част от изданието на Red Bull Music Academy, което е във връзка новата вълна за приемане на кандидатури за 2015-та година, със период до 4-ти март.

Академията приветства надарените и авангардни музиканти от целия свят в своите " зали " за две седмици на музикални опити, записи и участия онлайн в едни от най-хубавите клубове по света. От хиляди приложения, единствено 60 са утвърдените, които стават част от тази влиятелна международна музикална академия.

DJ Стивън и Ясен Велчев - двама от тримата българи-участници в академията (2001г. и 2011г.) - споделиха, че за всеки, който е поел по пътя на музиката, присъединяване там е неповторимо преживяване, което среща участниците с най-хубавите от международната сцена, и е сериозен подтик на кариерата. Академията е обетованата земя на музикантите, където се основават и интернационалните колаборации и партньорства. Именно тук се зараждат и новите клубни стилове.

Както и в най-новия си албум, Марк де Клайв-Лов - CHURCH (номиниран в 4 категории Grammy), изпълнен с различен електронен тон, джаз, соулфул пиано и вокали, по този начин и онлайн пред публиката, той сподели няколко сета посредством импровизации с съставни елементи за ударни, клавирни и спомагателни резултати, и сменящи се соул, джаз и хип-хоп вокали.

Това се показва и онлайн по-късно вечерта пред публиката в Терминал 1, където дружно с Рут Колева в стила на импровизациите, те преведоха публиката през разнообразни жанрове и страсти, смесвайки бийтовете с джаз вълните, като направиха шоуто онлайн неповторимо прекарване както за музикантите, по този начин и за публиката.

 11    12

 15    16

 13

 14

 17

фотоси: Мартин Раднев

Важно: Желаещите да канидидатсват, които не са участвали на сесията в София, могат да получат Application CD с доста информация от академията в Токио 2014, в случай че се свържат с Red Bull в България. Имейл за връзка: [email protected]

Повече информация за Red Bull Music Academy:

apply.redbullmusicacademy.com - линк за кандидатстване
www.redbullmusicacademy.com - официален уебсайт
www.facebook.com/RedBullMusicAcademy - публична страница във Facebook
www.facebook.com/eventshttps://www.facebook.com/events - страница на събитието в София

За Red Bull Music Academy:

17-тото издание на Red Bull Music Academy ще се организира през есента на 2015 в Париж, събирайки на едно място 60 деликатно селектирани продуценти, вокалисти, бийт-мейкъри, инструменталисти и диджеи. Те ще са част от лекции и сесии, които имат за цел да дадат дълбоки знания, споделени от най-големите имена на клубната музика, и да провокират артистите към нови планове и колаборации посред им. Академията употребява най-модерните студиа и техника, с цел да обезпечи всичко належащо на участниците. До през днешния ден, повече от 1500 музикални актьори са били част от лекциите и сесиите. Някои от имената на лекторите до момента са: Giorgio Moroder, Chuck D, Steve Reich, Sly & Robbie, Bernie Worrell, Mark Ronson, M.I.A., Q-Tip, Hot Chip, MF Doom, Ryuichi Sakamoto, RZA, Stephen O' Malley, Gilberto Gil, иноваторите на synth-а Bob Moog, Tom Oberheim, Don Buchla, Roger Linn, and Dave Smith, и доста други. Много алумни членове от академията към този момент са водещи имена като да вземем за пример иноваторът в електронната музика Flying Lotus, Hudson Mohawke, продуцентът и лейбълът Nina Kravitz, соул артистът от LA – Alo Blacc, певица и тектописец от Мексико сити и притежател на премията Grammy – Natalia Lafourcade, Katy B от UK и доста други..

Red Bull Music Academy сплотява и събира на едно място музикални митове още от 1998г. Била е посетител на градовете Берлин, Кейп Таун, Мелбърн, Барселона, Сао Пауло, Лондон, Ню Йорк, Токио. Всяка година академията дава изцяло ново пространство за основаване на нова музика, отвън рамка, в комбиниране с олд-скуул познание и ню-скуул звучене, и подтиква артистите към нови изобретателни музикални планове в целия свят. Днес в разнообразни страни, съществуват 11 изцяло оборудвани студиа Red Bull Studios.

 18

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР