Срокът определен за строителството на водопровода при Мало Бучино, който

...
Срокът определен за строителството на водопровода при Мало Бучино, който
Коментари Харесай

Кметът Владимиров: 45 дни и Перник ще пие вода

Срокът избран за строителството на водопровода при Мало Бучино, който би трябвало да свърже ВиК системите на Перник и на столицата е напълно реален, разгласи през днешния ден кметът на миньорския град Станислав Владимиров.

Плановете са водопроводът да бъде построен за 45 дни. Владимиров още веднъж съобщи, че това е единственото решение за превъзмогването на водната рецесия в Перник.

Кметът акцентира, че макар другите политически визии, разсъдъкът и солидарността са били водещи във вчерашния спор в Столичния общински съвет и изрече признателност към съветниците от столицата.

Вече има добра подготовка и в границите на идващите дни ще стартира построяването на връзката сред водопроводните мрежи на Перник и София, сподели той.

Той още веднъж акцентира, че Перник има вода до април и прехвърлянето на вода от Белмекен през язовир "Бели Искър " към Перник ще даде успокоение на перничани.

По думите му след идните поправки, за които държавното управление отпусна пари, Перник ще има напълно друга вероятност. Във връзка с не дребното недоволства, че водомерите не престават да въртят, даже когато няма вода, Владимиров съобщи, че ще организира диалози с управлението на ВиК за възможна отплата на жителите.

Още през днешния ден стартира работа по създаване на водопровода от Мало Бучино към Перник - не дни, и часове не би трябвало да се губят, сподели по-рано денем министър председателят Бойко Борисов. Първите два километра тръби към този момент пътуват за там. 26 милиона лв. ще коства новият тръбопровод - това е единственият метод в границите на 30-40 дни да се докара вода до Перник. По думите на премиера водопроводът може да бъде построен за 30 дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР