Срокът на валидност на свидетелството за управление на моторно превозно

...
Срокът на валидност на свидетелството за управление на моторно превозно
Коментари Харесай

Шофьорските книжки на хората с увреждания да са валидни до 10 години

Срокът на годност на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство (МПС) на хора с трайни увреждания да е до 10 години, одобри на първо четене Народното събрание. Депутатите утвърдиха единомислещо промени в Закона за българските персонални документи, импортирани от Михаил Христов и Крум Зарков от " Българска социалистическа партия за България ".
 
В момента валидността на шофьорските книжки на хората с увреждания е лимитирана до 5 години, за разлика от общия законов период от 10 години.
 

В България има към 170 000 водачи на МПС с друга степен на увреждане. Поради спецификата на тяхното увреждане, те са длъжни да се явят за умозаключение за физическа валидност пред профилирана транспортна лекарска комисия (ТОЛЕК), каквато има единствено на три места у нас - в София, Пловдив и Горна Оряховица. Това принуждава хората с увреждания да пътуват стотици километри, с цел да получат такова уверение.
 
Възможността транспортните лекарски комисии да издават удостоверения за интервал до 10 години, вместо както до в този момент - за период до 5 години, би било облекчение за огромна част от хората с увреждания и ще отбрани правото им на равностойно отнасяне, показват вносителите от Българска социалистическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР