Срокът на валидност на личните карти, който изтича в периода

...
Срокът на валидност на личните карти, който изтича в периода
Коментари Харесай

Парламентът реши: Валидността на част от личните карти се удължава с 6 месеца

Срокът на годност на персоналните карти, който изтича в интервала от 13 март до 31 октомври 2020 година се удължава с шест месеца, реши Народното събрание с признатите на второ четене промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание на 13 март, оповестява " 24 часа ".

Според признатите текстове за времето на снадки период персоналната карта е годен идентификационен документ за идентичност единствено на територията на България.

По искане на лицето нова персонална карта може да се издаде и преди приключване на снадки шестмесечен период, се планува в наредбите. Освен това се удължава с шест месеца и срокът на годност на свидетелствата за ръководство на моторни транспортни средства, изтичащи в интервала на изключителното състояние. За периода на удължаването свидетелството за ръководство на МПС е годен документ единствено на територията на България. По искане на лицето ново удостоверение за ръководство може да се издаде и преди приключване на шестмесечния период, предава Българска телеграфна агенция. 

Предвидено и срокът на годност на документите за престояване на чужденци, издавани според чл.59 от Закона за българските персонални документи, както и на документите по член 59 ал.3 от същия закон, издавани на членовете и фамилиите на жителите на Европейски Съюз или на членовете на фамилиите на жителите на страни страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, които имат право на свободно напредване също се удължават с шест месеца.

Предвидено е за периода на удължение документите да се считат за годни единствено на територията на България и да удостоверяват единствено правото на престояване.

Според текстовете чужденец с позволено дълготрайно престояване в България, на който срокът за престояване изтича в периода на оповестено изключително състояние, може да подаде заявление за продължение на пребиваването в 14 дневен период след анулация на изключителното състояние, като срокът на оповестеното изключително състояние не се смята за спиране, когато чужденецът подаде заявление за дълготрайно или непрекъснато престояване.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР