Срокът на частичното бедствено положение е до 14 август, до

...
Срокът на частичното бедствено положение е до 14 август, до
Коментари Харесай

Властите Обявиха Огнено Бедствие В България! Народът Се Вдига На Бунт!

Срокът на частичното бедствено състояние е до 14 август, до 24.00 часа и по отношение на осъществяване на нужните неотложни спешно - възстановителни работи, оповестиха от пресцентъра на общината. За началник на интервенциите във връзка със създалата се конюнктура е избран началника на районен съд ПБЗН - Дупница. Кметовете и кметските наместници на засегнатите обитаеми места от общината пък би трябвало да стартират неотложно осъществяване на плануваните действия за отбрана на живота и здравето на популацията и опазването на околната среда.

Пожарът, избухнал към 17.20 часа в склад на предприятието за преправка и изкупуване на вторични първични материали, е обхванал основите на моста на автомагистрала " Струма " на изхода на града, а с огнената буря се борят пожарни коли, цялата налична техника на " ВиК " и Община Дупница, десетки доброволци и полиция. В потушаването са се присъединили коли на противопожарните служби от Самоков и Благоевград, компании, както и зърнопроизводители с техника.

Струпаните леснозапалими материали горят доста буйно и основават заплаха за колоните на моста. Висок 200-300 метра вързоп пушек се издига и обгазява селата в региона.

На място са пристигнали експертни групи от Областното пътно ръководство и Министерството на районното развиване, с цел да вземат отношение по сектора на автомагистралата и дали е злепоставен в резултат на огъня. Автомагистралата остава затворена за прекосяване на моторно-превозни средства и се употребява различен маршрут през път Е-79. Засега няма информация за рисково високи равнища на отровни газове, споделиха още от Общината.

Тази вечер избухна и различен пожар покрай автомагистрала " Струма " - сред благоевградските села Капатово, Ново Кономлади и Левуново. Засегнати са насаждения с лозови масиви, горят и сухи треви. Екипи на пожарните служби от общините Петрич и Сандански са на място. Изпратена е и в допълнение помощна техника, написа Дир.бг.

Междувременно кметът на Раковски сезира премиера за пожара в Шишманци, а хората от три села оповестиха, че излизат на митинг в сряда сутринта.

В писмо до премиера, министрите на околната среда Нено Димов и на вътрешните работи Младен Маринов и шефа на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев, той търси помощ във връзка следващата огнена буря на територията на депото за боклуци в село Шишманци.

" Категорично декларирам, че при предишни обстановки на пожар съм изчерпал всички благоприятни условия които ми дава поста на кмет на Община Раковски за предварителна защита на последващи сходни случаи, както е видно от последните събития резултат - НЯМА ", е позицията на Гуджеров.

Той упорства за обезпечаване на противопожарна и денонощна защита на депото, проверка на ограниченията за сигурност и слагане на стационарна станция за чистотата на въздуха в района.

Писмото до премиера ще бъде съпроводено от подписка на жителите на околните обитаеми места. Очаква се на следващия ден сутринта в 6:15 часа, хората от трите села до депото - Стряма, Шишманци и Белозем, да излязат на митинг пред завода за боклуци, пожарът, в който към този момент втори ден тлее.

Ще излезем на митинг в 6,15 часа и той се провежда по самодейност на отец Румен, енорийски духовник в църквата в кв. Секирово в Раковски, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на Белозем Иван Тачев. По думите му на митинга ще участват поданици на селата към завода, които през последните две-три години са обгазявани неколкократно от пожари на депото. Не желаеме заводът да бъде затворен, тъй като в него работят доста хора, а настрана четири от селата сме освободени от такса боклук, само че желаеме да се затегне ситуацията на територията му и да не се позволяват повече пожари и да се обезпечи по-безопасна среда.

От ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив оповестиха, че са взети нужните ограничения за обезпечаване сигурността на придвижването и недопускане на престъпления в региона на пловдивското село Шишманци във връзка възможния митинг. От там оповестиха още, че в обществените мрежи се провежда митинг край завода за преправка на боклуци на следващия ден сутринта, за който обаче нямало публично съобщение.

Продължават на място да дежурят екипи на пожарната, а чиновници от районно управление (на МВР) Раковски и бранш Пътна полиция от време на време наблюдават за вероятно мощно задимяване на автомагистралата и са в подготвеност да подкрепят трафика, се споделя още в известието.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР