Срок до октомври 2019 г. да представим мерки за подобряване

...
Срок до октомври 2019 г. да представим мерки за подобряване
Коментари Харесай

Брюксел ни проверява за ромските къщи

Срок до октомври 2019 година да представим ограничения за възстановяване на обстановката с правата на децата с интелектуални усложнения и ромското малцинство получи България. Наблюдението се реализира от Европейския комитет за обществени права към Съвета на Европа.

През 2000 година Народно събрание ратифицира Европейската обществена харта и поема редица съществени отговорности за унищожаване на тежките форми на обществено изключване, в това число управляващите да решат историческия проблем с къщите на ромското малцинство. Близо 20 години по-късно проблемите с уязвимите групи остават съвсем недокоснати, а България е една от трите страни на континента под мониторинга на Съвета на Европа.
Европейският комитет показва, че България към момента не е решила тежките проблеми със обществено изключване на бедните, ромите и младежите с интелектуални усложнения.

До октомври 2019 година Европейският комитет е изискал от България спомагателна информация по голям брой въпроси. Един от тях е за процеса по заверка на жилищата на ромските фамилии и за практиките при изселването на роми.
Ще бъде взет поради и казусът със съборените къщи в ромската махала в село Войводиново, последвал престъпен случай, предизвикан от двама братя от ромски генезис, пребили военнослужещ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР