Сривовете на финансовите пазари заради кризата с коронавируса няма как

...
Сривовете на финансовите пазари заради кризата с коронавируса няма как
Коментари Харесай

Експерт разкри как кризата с коронавируса яде спестяванията за втора пенсия

Сривовете на финансовите пазари поради рецесията с ковид няма по какъв начин да не дадат отражение върху партидите за втора пенсия. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия финансовият анализатор Иван Стойков.

Стойността на един дял е спаднала от 1 до 6% за последните три месеца. Средното стесняване на цената на един дял е с към 4%, съобщи той.

Това е моментно положение и нека допустимо най-скоро да стартира да се наваксва. Ако намаляването на доходността продължи, най-пострадали биха били тези, които ще се пенсионират през септември 2021 година, разкри специалистът.

Държавата обмисля промени за първите пенсионери с втора пенсия

Тези, които са си трансферирали партидите към Национален осигурителен институт, от днешна позиция наподобяват в по-добра обстановка. От друга, бъдеща позиция, ситуацията може да наподобява по-различно, уточни Стойков.

Ситуацията е динамична, решения се вземат ден за ден, по тази причина е мъчно да се дават общовалидни рекомендации, означи финансовият анализатор.

Той посъветва хората да са една концепция по-отговорни към бъдещото си финансово положение. Варианти и други възможности има, увери Иван Стойков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР